Bagaimana Klien-Klien Saya Menjana Sales 5 Ke 6 Angka Dengan Hanya Fokus Pada Customer Sedia Ada?​

Dan ada yang baru guna 10% database tapi dah boleh dapat parcel berguni-guni.

Sepanjang anda buat bisnes, pernah tak ada masalah ini?

Kos iklan tinggi, tapi sales tak berapa nak ada.

Penat nak kena cari customer baru setiap hari.

Database besar, tapi tak pernah nak guna sehabis baik.

AMARAN: Ini adalah produk digital. Anda akan dapat akses untuk baca panduan ini secara online saja.

Hai.

Nama saya Amiruddin Ahmad (a.k.a Uncle Tiger) dan sebelah saya ini Aqif Azizan (a.k.a Penulis Iklan Profesional).

Sebagai seorang yang obses pada strategi marketing dan bisnes, kami biasa lihat kesilapan besar yang dilakukan oleh usahawan di Malaysia iaitu:

“Tidak ada strategi marketing untuk naikkan sales daripada pelanggan sedia ada.”

Customer sedia ada
Repeat order 70%

Sebab itu, setiap kali Kami dapat klien atau student coaching, fokus utama Kami bukannya ‘marketing untuk cari pelanggan baru’.

Jadi kami buat keputusan untuk hasilkan panduan..

“Customer Retention Strategy - Case Study Gandakan Sales Sehingga Ratusan Ribu Hanya Menggunakan Customer Sedia Ada.”

Bagaimana tukar database customer kepada mesin duit bisnes anda!

Kurangkan kos iklan

Gandakan sales guna customer sedia ada

10 Template Upsell (SMS & Whatsapp) yang dah jana sales 6 angka.

Apa hasilnya? Ini 3 case study simple daripada puluhan case study dan result yang saya dapat.

Pelajar Universiti
Pelajar Universiti
Read More
"Uncle, sales saya dah cecah RM100,000. Ni baru guna kat database sedia ada je"
Pemilik Kedai Makan
Pemilik Kedai MakanNegeri atau pekerjaan
Read More
"Lepas guna panduan CRS Uncle tu, sales kedai makan saya boleh konsisten RM100,000+ sebulan"
Penjual Minyak Wangi
Penjual Minyak Wangi
Read More
"Dalam masa berapa jam saja, sales saya dah 5 angka lepas pakai template dalam panduan Customer Retention"
Previous
Next

UNCLE, SUSAH KE NAK BUAT?

UNCLE, BERKESAN KE PANDUAN NI?

Lihat sahaja komen pembeli-pembeli panduan Customer Rentention Strategy ini:

Salwa

“Sales RM1.6K dalam masa 5 minit lepas guna panduan ini”

Badrul Azman

“Panduan yang sangat taktikal untuk naikkan sales guna customer sedia ada”

Azli

“Sales berderu masuk walaupun baru guna 10% daripada database sedia ada”

Dah Sedia untuk Lajukan sales dengan database anda?

Panduan Customer Retention ini akan bantu anda gandakan sales guna customer sedia ada.

Klik button DAFTAR di bawah untuk dapatkan panduan ini dan claim semua FREE GIFT bernilai ribuan ringgit.

Bonus-bonus bernilai RM14,997 di bawah khas untuk pembeli Customer Retention Strategy

Ini kaedah “Beat Your Competitor” yang saya gunapakai untuk berulang kali dan sangat relevan sehingga hari ini dalam keadaan produk produk yang niche sama bersepah di Malaysia.

Berapa harga untuk semua 3 modul Customer Retention Strategy, dan Bonus Template Bernilai RM14,997 ini?

Saya tak ada masa nak main potong-potong harga.

Kos untuk anda dapatkan semua modul dan bonus yang saya tunjukkan di atas hanya:

 

Berapa harga panduan ini jika anda beli sebelum pukul 12 malam?

Akses 1 Tahun

Harga asal RM749
RM 299 1 Tahun
  • Akses modul utama CRS
  • Akses Template Upsell (SMS)
  • Akes Template Upsell (Whatsapp)
Popular

Akses Lifetime

Harga asal RM999
RM 359 Lifetime
  • Akses modul utama CRS
  • Akses Template Upsell (SMS)
  • Akses Template Upsell (Whatsapp)
Terhad

Anda hanya ada lagi..

JAM
MINIT
SAAT

Jika ada sebarang soalan, boleh terus hubungi team kami. Tekan logo di bawah.

Soalan Lazim

Ada soalan tentang panduan Customer Retention? Anda boleh dapatkan maklumat lanjut melalui soalan lazim di bawah untuk bantu anda buat keputusan. 

Sesuai untuk semua peniaga yang jual produk dan servis.

Ini adalah panduan dalam bentuk digital course. Anda kena login members area.

Boleh. Hanya selepas anda bagi bukti dah buat semua latihan yang kami bagi.

DISCLAIMER: The Customer Retention Strategy Module is designed to guide the Client to learn how to consistently achieve results and make purposeful choices. Although good faith efforts have been taken to preserve Client confidentiality, This module  makes no guarantees in this regard or to information communicated by and between Clients in this program. The success of the Clients are also the result of several factors inclusive of personal motivation and intentions, attitudes, knowledge, perseverance, hard work and determination.

PENAFIAN: Modul Customer Retention Strategy direka untuk membimbing Klien untuk belajar bagaimana untuk mencapai kejayaan secara konsisten dan membuat pilihan yang sesuai. Walaupun usaha sebaiknya telah diambil untuk mengekalkan Privasi Pelanggan, Panduan ini tidak memberikan jaminan dalam hal ini atau untuk maklumat yang dikomunikasikan oleh dan antara Klien dalam program ini. Kejayaan Klien juga merupakan hasil daripada beberapa faktor termasuk motivasi dan niat peribadi, sikap, pengetahuan, ketekunan, kerja keras dan tekad.

Scroll to Top