๐๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ง๐  ๐ค๐ž ๐›๐ฎ๐š๐ญ ๐ฌ๐ฎ๐ซ๐ฏ๐ž๐ฒ & ๐ซ๐ž๐ฌ๐ž๐š๐ซ๐œ๐ก?

๐๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ง๐  ๐ค๐ž ๐›๐ฎ๐š๐ญ ๐ฌ๐ฎ๐ซ๐ฏ๐ž๐ฒ & ๐ซ๐ž๐ฌ๐ž๐š๐ซ๐œ๐ก?

Tak penting kalau kita memang fikir short term.

Tapi untuk Klik VIP, saya banyak baca research tentang produk pesaing kat luar sana.

Saya akan pegi ke bahagian review dan baca segala komen positif dan negatif (pain points).

Kemudian saya survey tanya Tiktokers dalam dan luar negara apa yang buatkan diorang teruja. (Ini salah satu reason saya ke Dubai dan kemudian masuk kelas online mereka).

Fasa ini dinamakan mencari Product Market Fit.

Dan bila jumpa software yang betul, saya cuba untuk cari Message To Market Fit.

Hasil dari 2 aktiviti di atas, ada banyak angle saya boleh explore.

Contoh, Linktree merupakan sebuah jenama berstatus Unicorn. Apa la sangat nak banding dengan saya ni yang hanya menaiki motosikal berkuasa rendah ke sana ke mari.

Jadi saya ni โ€œbodoh sangatโ€ ke nak bersaing direct dengan Linktree?

Saya berstatus Corn (Jagung) jerโ€ฆ Hahaha!

Kemudian satu lagi jenama iaitu Bitly. Pun sama. Bukan kecik anak punya cerita.

Jadi bila Klik VIP ada kedua dua benda ni (Biolink & Link Shortener), saya nampak ada potensi angle kepada market.

Kemudian, masa saya survey dengan Geng Tiktokers, best tak kalau ada domain fyp.to/namadiorang, terus meloncat diorang nak guna.

Saya beli domain fyp.to ni mahal woooo!

Kemudian saya saja run FB ADs di Singapore & Philipines. (Pegi youtube dan search Klik VIP. Mahal wooo saya invest buat video professional)

Terus ada agensi yang berminat nak jadi Partner pasal diorang dah ada customer base di sana.

Di 2 negara ni, kami tengah run Promo Lifetime USD99 & USD199.

Untuk Malaysia jer kami buat RM299 dan RM399 jer.

Pasni kami tutup Pakej Lifetime pasal nak fokus misi mencari monthly paid users.

So far Klik VIP tidak ada mintak funding mana mana agensi. 100% Bootstrap & we are proud of it!
Doakan perjalanan kami.

Uncle

Nak info klik.vip?ย 

Klik je link ini

https://kelas.borang.online/klikvip

Scroll to Top