Case study – Cara eksperimen copywriting produk Converdy

Macam mana nak buat iklan yang boleh convert beratus customer setiap hari?

Jawapannya: Eksperimen sebanyak mungkin menggunakan strategi berbeza.

.

Kali ini, kita akan buat bedah siasat iklan Converdy.

Antara maklumat penting:

1 – Jenis iklan: Lebih kepada audience.

2 – Placement: Instagram Post (News Feed). Mobile.

3 – Tawaran: Signup to get early lifetime access (nama dan email).

(Kempen ini kempen prelaunch. Tapi tak berapa clear samada kita boleh beli masa harga diskaun bila jualan dibuka. Atau dapat signup percuma)

Sebab ayat yang digunakan: Early lifetime access.

Berkemungkinan besar dapat harga special untuk lifetime access. Jika terlepas, perlu bayar secara bulanan (assumption)

4 – Visual iklan: Video animasi.

5 – Matlamat iklan: Orang isi nama dan email untuk dapat notification bila produk ini dilancarkan.

6 – Pengalaman sendiri tengok iklan: Ini pertama kali saya tengok iklan Converdy (tak pernah dengar)

.

Apa yang kita boleh bedah siasat dan tambah baik untuk eksperimen?

Sedikit disclaimer dulu.

Eksperimen akan bakar duit marketing kita. There is no way eksperimen ini menjanjikan pulangan berganda. Boleh jadi ia berisiko.

Yang penting? Eksperimen.

.

Eksperimen – Tak ada aset content iklan untuk build trust.

Funnel builder ini boleh tahan banyak persaingan.

Saya sendiri guna Click Funnels dan pernah cuba beberapa software lain.

Untuk kes Converdy, ada 3 jenis segmen yang perlu ada aset iklan berbeza:

1 – Orang yang tak pernah dengar tentang funnel atau Converdy.

2 – Orang yang dah tahu funnel. Tapi tak pakai software.

3 – Orang yang dah pakai software lain. Dan tak ada sebab untuk tukar.

Untuk bedah siasat kali ini, kita fokus pada 1 segmen saja iaitu:

“Orang yang tak pernah dengar tentang funnel atau Converdy.”

.

Eksperimen Iklan – Trust Content VS Irresistible Offer

Cabaran utama apabila kita jual produk yang baru (atau ramai orang tak pernah tahu dan dengar), adalah membina kredibiliti.

Malah, kita perlu terima yang kos iklan fasa ini ibarat bakar duit untuk permulaan.

Dua jenis iklan yang team saya akan run jika mahu jual produk ini adalah:

1 – Trust content.

2 – Irresistible offer.

Sebagai contoh, berikut adalah 2 jenis iklan yang kami akan lancarkan.

(Untuk eksperimen, kami tak tetapkan siapa customer segment)

Untuk visual iklan, kami akan gunakan visual yang sedia ada saja.

Converdy perlu pilih visual yang bersesuaian dengan headline iklan di bawah.

Cadangan iklan 1A: Trust content

Cadangan iklan 1B: Irresistible Offer

Kelemahan produk Converdy?

Jika kita buat sedikit research terhadap Converdy (di Google, Youtube mahupun website Converdy sendiri), tidak ada testimonial customer pun.

Malah, tak ada sebarang review yang intensif untuk kita gunakan sebagai iklan.

Jadi pihak Converdy perlu ambil berat untuk develop trust content atau fikirkan tentang irresistible offer supaya kempen iklan lebih convert.

Belajar buat copywriting iklan dengan saya selama 7 hari?

 

Selepas Eksperimen Lebih 30,000+ Iklan Setahun, Saya Dan Team Dapati Ada Pattern Copywriting Yang Convert Dan Bagi Sales Besar. Ibarat macam kiraan matematik.

Seperti 1 + 1 = 2

Dari sudut copywriting?

Struktur iklan A + Struktur iklan B = Sales naik dan conversion bagus.

Sejak daripada itu, saya uji formula ini pada klien-klien dari pelbagai industri berbeza.

Sebagai contoh (tengok gambar di bawah):

Khas untuk 40 orang pertama yang daftar Kelas Copywriting That Convert, anda akan dapat satu lagi kelas khas (Ads Performance Review) 100% PERCUMA.

Daftar kelas sekarang untuk jadi 40 peserta terawal (Sebelum SOLD OUT).

Scroll to Top